26 december 2011

GLUTENFRIA LUSSEKATTER!

Jag har länge letat efter ett bra recept på glutenfria lussekatter och nu äntligen! Googlade mig in på Angos blogg och hittade detta! Blir fantastisk fluffiga och saftiga! Så pass goda att sambon och hans kompis ratade "vanliga" lussekatter framför dessa!
Jag har modifierat receptet en aning för att få dom som jag vill ha dom!

Bild och ursprungligt recept från matbak.blogspot.com

Ingredienser 20 st:
75 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
1 dl kesella
1 dl ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 g saffran (2 påsar)
1 krm salt
1 pkt sempermix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin till garnering
Ägg till pensling

Gör så här:
1) Smält fettet, häll i mjölken och låt det bli ljummet, max 37 grader.
2) Rör ut jästen i degspadet.
3) Tillsätt kesella, sirap, ägg, saffran, salt och bikarbonat och blanda väl.
4) Rör försiktigt i mjölet, lite i taget och blanda till en jämn deg.
5) Jäs degen övertäckt ca 30 min.
6) Arbeta ihop degen, dela i 20 bitar och baka ut.
7) Garnera med russin och jäs övertäckt på plåt ca 30 min.
8) Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader, ca 5 min. Gräddningen går snabbt, håll koll på dom så att de inte blir brända.

1 kommentar:

  1. Hej,

    Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

    Med vänliga hälsningar,

    Senka
    senka@hittarecept.se

    SvaraRadera